Att slå vad kan göra ont

Jag och min bäste vän slår gärna vad med varandra. Det kan gälla nästan vad som helst och tröskeln för vad som är OK och inte är ganska låg. Som förra veckan till exempel, när vi var i Malmö för att kolla på fotboll. Vadet var enkelt; den av oss som hittade till hotellet hade vunnit och skulle bestämma vad den andra skulle göra som straff. Jag var rätt självsäker eftersom mitt lokalsinne är väldigt bra. Men det ville sig inte bättre än att det var min kompis som hittade rätt väg först. Han småskrattade när han berättade vad jag skulle göra. Vaxa överkroppen!

Jag krävde en salong

Aldrig i livet att jag skulle låta min kompis vaxa min kropp. SÅ dum är jag inte. Nej, här gällde det att hitta en salong som utför vaxning i Malmö helt enkelt. Jag hittade en salong online, och man kunde boka direkt på nätet. Tre timmar senare låg jag där på britsen med varmt vax på bröstet. När hon drog till var det som om någon gav mig en elchock. Detta gör kvinnor frivilligt? Jag skrek och kved och det kändes som tiden stod still. Nu så här i efterhand så är jag ändå rätt nöjd med resultatet. Helt slät och fin på kroppen, och jag kan ju erkänna att min tjej inte tyckte det var fel alls. Så nu får jag nog fortsätta med det här. Jag hatar min kompis... Lite i alla fall. Nu gäller det att hitta på något värre för honom. Brasilian wax kanske? 

23 Feb 2019

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.