Så rekryterar du rätt personal

Att rekrytera rätt personal, det är inte alltid det lättaste. Behöver du hjälp med rekrytering i Malmö, så kan du ta hjälp av GigStep. Men du kan även ta del av de tips vi delar med av oss nedan.

Var säker på vem det är du letar efter

Det är bra att fundera på vad som är rätt personal för din organisation. Oftast är det en person som delar samma gemensamma värdegrund samt även passar in i den kultur ni har på arbetsplatsen.

Leta internt

Kanske det är så att det redan finns bra kompetens inom din organisation? Eller att någon medarbetare är sugen på att testa nya arbetsuppgifter? Framgångsrika arbetsgivare ser till att ha en hög rörlighet internt och får en smartare och mindre sårbar organisation.

Använd dina egna medarbetares nätverk

De du har i ditt existerande nätverk alltså medarbetare, de är ju även bra ambassadörer för din verksamhet. Så ge dem rätt verktyg så de kan lägga ut jobbannonsen i sociala medier, som Facebook, LinkedIn och Twitter.

Leta upp duktiga före detta medarbetare

Kanske det dinns tidigare medarbetare, som utvecklats än mer och har lust att komma tillbaka för nya arbetsuppgifter?

Rekrytera bland dina kunder

Månnga av dina kunder kan ditt företag eller att de använder dina produkter. Då det kan ju vara smart att leta bland dessa efter nya medarbetare. 

Ta in hjälp

Ett annat sätt är att helt lämna över din rekrytering till ett bra rekryteringsföretag. 

 

28 Oct 2022

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.