Kan ni några alla barnen historier?

Något som inte fanns på min tid i skolan, det var ergonomiska skolmöbler från Cadiform, däremot så fanns det redan då alla barnen skämt, som fasktiskt verkar berättas i skolor än idag! Dessa vitsar, de började spridas på skolgårdarna vid slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. 

Det alla vitsar har gemensamt är att de börjar med "Alla barnen" + "gjorde/var någonting" utom "ett namn", "han/hon kunde inte av en anledning". Det ska även rimma. Som till exempel dessa:

Alla barnen hoppade studsmatta utom Acke för han hade brutit sin nacke.

Alla barnen lekte kannibaler utom Arne, för han blev chili con carne.

Alla barnen sitter på stolar utom Björn, han sitter själv i ett hörn.

Alla barnen blev innebrända utom Dan, han var pyroman.

De allra flesta vitsarna är ganska så råa, grova eller hemska med. Men oftast berodde det på att man ville känna en lättnad över att inte vara en del av det som skedde i världen med krig, sjukdom med mera. 

Knack-knack skämt

En annan variant av skämt som gärna berättas av barn, på skolgårdar, det är olika varianter av knack-knack skämt. Det är ofta roligare på engelska, men det finns några svenska varianter:

Staka dig fram lite gran och peka på tungan när du kör detta, tanken är att du ska fundera och verkligen försöka få fram vem det är som knackar.

– Knack knack
– Vem där?
– Hare.
– Vilken hare?
– Jag hare på tungan.

Höj gärna rösten och vifta lite med händerna när du kör detta knack knack skämt.

– Knack knack
– Vem där?
– Hej
– Hej vem?
– Hej, kan du öppna dörren det är låst

26 Apr 2022

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.