Dags att lyfta ur boet?

Ingen kan bo hemma hela livet. Även om vissa alldeles säkert skulle vilja det. Vem har inte hört talas om "mammas lilla pojke" som bor hemma och snart fyller 40? Sinnebilden av loosern som aldrig får till det med tjejer, eller killar. Detta håller på att förändras. På många håll i världen är det inte det minsta konstigt att bo hemma tills man har hittat sin livspartner. Möjligheterna i storstäderna har tvingat många bo kvar på grund av bostadsbrist. I mindre städer är det lättare och på landet står det hus som är tomma, eller som endast ägs av sommargäster. Oberoende om man bor på landet eller i storstaden, om man nu vill flytta hemifrån, hur gör man då?

Bo själv är nyckeln till frihet

Att få bo själv och få möjligheten att få bestämma helt själv är som friheten själv. Tänk att äntligen få bestämma allt på egen hand. Ingen mamma som kommer och tjatar på en. Ingen som gnäller över att det är ostädat, smutsigt, att du spelar för hög musik eller har vädrat för lite och så vidare. Tänk att få friheten att bjuda hem vem man vill, när man vill... Det är frihet om något. Tänk att äntligen ha en egen bostad där du får bestämma möbler, gardiner, tapeter, ja, you name it!

Dags flytta hemifrån

Har du kanske redan hittat en bostad? Det kanske är dags att flytta. Här kommer några tips inför flytten:

 • Packa - vad ska du ta med?
 • Magasinering - ska du magasinera det du inte vill slänga men inte vill ha i nya bostaden?
 • Möbler - vilka möbler behvöver du? ska du köpa nytt?
 • Telefon - ska du ha fast telefon eller enbart mobiltelefon?
 • Bredband - ska du ha bredband eller enbart mobilsurf?
 • TV-licens - ska du titta på TV eller ska du titta på TV i datorn?
 • Det var endast några tips att tänka på inför flytten. Lycka till nu!

  29 Aug 2017

  Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

   

  Facebook:

  Facebook

  Senaste inläggen:

  GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

   

  GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

  Galenskaparnas & After Shave

  Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

  Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

  Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

  After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

  Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

  Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.