Det är viktigt att inte bryta sina morgonrutiner

Mina vardagar ser i princip ut exakt likadana oavsett om det är måndag eller torsdag. Klockan ringer 6.30 och jag snoozar en gång. Sedan går jag ut en promenad med hunden och fixar sedan frukosten. Efter ett toalettbesök stoppar jag mina terminalglasögon i fickan och åker till jobbet. Denna rutin är bra för jag gör likadant hela tiden. Förutom härom dagen... 

Klockan ringde som vanligt, men istället för att snooza fem minuter råkade jag stänga av larmet helt och hållet. En timme senare slickar hunden mig i ansiktet för att påpeka att han inte fått sin promenad. Stress! Upp som en tok, och ut med hunden. Sen står jag och gör frukosten samtidigt som jag försöker få på mig skjortan och slipsen vilket resulterar i att kaffet hälls ut över hela bänken. Till slut kom jag iväg till jobbet, sen som tusan och när jag sätter mig vid datorn så inser jag att jag tagit med mina läsglasögon istället för de andra. 

Hela dagen blir förstörd

Jag var inte mitt vanliga jag förrän det var dags att ta lunch och hela dagen kändes konstig. Att få fel morgonrutiner kan verkligen ställa till det och då menar jag inte bara att man förväxlar terminalglasögon med läsglasögon. Jag kunde lika gärna stannat hemma! Nu har jag lärt mig av den läxan, så jag har ställt in klockan så den ska ringa flera gånger på morgonen. jag vill aldrig försova mig igen för det är baske mig inget kul. 

21 Jan 2019

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.