Fågelskådning är en kul hobby

Fågelskådning är en kul hobby som vem som helst kan ägna sig åt. Det enda du behöver är en bra kikare och en fågelbok. Börja med att kolla in de fåglar som kommer till fågelbordet under vintern och lär dig känna igen dem och artbestämma dem. Det finns även en app för fågelskådning. Du kan börja med att ha en vanlig handhållen kikare. Dock är det inte fel att senare även satsa på en tubkikare. Du hittar olika kikare hos Handla Digitalt. Skaffa även en anteckningsbok, där du kan skriva ner vad för fåglar du sett och när. 

Kom igång med att skåda efter fåglar

När du skaffat dig utrustningen för att ägna dig åt att skåda efter fåglar så är det dags att göra just det. Gör utflykter ut i naturen för att leta upp olika arter. Ofta är tidiga morgnar bra tid att vara ute, eftersom att många fåglar är som mest aktiva då. Ett bra sätt att välja vart du ska åka är att fråga fågelskådare som känner till fågellokaler i din närhet. De kommer garanterat ha bra tips. Ett annat alternativ är att kolla på din lokala fågelförenings hemsida.

Du som är nybörjare kan åka ut tillsammans med mer vana fågelskådare för att lära dig mer. Det går ofta att lära känna dem via en fågelförening, så gå med i en sådan. 

Ju mer du lär dig, desto roligare kommer du att ha det och kan då satsa på mer avancerad kikare och tillbehör.

30 Jun 2020

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.