Minnen väller fram

Jag såg ett program på TV för en tid sedan, det var ett minnesprogram om Macken. Ni vet den där serien som ALLA tittade på när den kom. Det var så kul för så fort en scen satte igång så kom jag ihåg den och det var nästan så ögonen tårades av glädje över att få se små bitar ur denna fantastiska skapelse. Hade man gjort serien idag så hade det väl inte varit en kassettspelare som han "haft-fått-ärvt" och försökte sälja för en femtiolapp. Nej, idag hade han kommit in med bilskärmar istället. Såna där skärmar man har för att kolla på film medan man är ute och åker i bilen alltså, inte plåtskärmarna. 

Åker folk till en mack idag?

Ja, man åker ju och tankar men hur gör folk när de behöver prylar till bilen? Eller ska laga något? Många köper ju saker online och ska man ha tekniska prylar på nätet som passar både bil, hem och annat så är det sidor som Prylstaden.se som gäller. Ska man laga bilen idag åker man nog helst till en större verkstad, även om jag hoppas och tror att det fortfarande finns ett helt gäng med Roy och Roger där ute på den svenska landsbygden. Har jag berättat att jag varit och badat i sjön där de sitter och sjunger "Gött å leva"? Det är en sjö som heter Jämnesjön och som ligger i gränslandet mellan Skaraborg och Älvsborg. Orter i närheten är Vedum, Herrljunga och Vårgårda. Sjön ligger inte alls långt från E20. 

14 Feb 2019

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.