När företag behöver få ihop det

Att vara företagare kan vara mycket roligt, men det kan komma tillfällen då det inte är en dans på rosor. Kanske det är så att du har egna fakturor som förfaller snart så väl som en låg likviditet. Likviditet är ju företagets betalningsförmåga. Att du får in pengar för det du gör är ju av största vikt för att företaget ska gå runt. Du ska kunna betala fakturor du har, leverantörer, hyra av lokal med mera. Om likviditeten är låg så kan det bli tufft. Det finns dock snabba lösningar att ta till. En kortsiktig lösning är att vända sig till företag som vill köpa faktura. Det innebär att de fakturor du ställt ut till dina kunder, de kan säljas vidare, för att du ska få in pengar snabbare till företaget.

Satsa på långsiktig lösning

Om du upptäcker att du har en låg likviditet varje månad, så kan det vara dumt att fortsätta låta företag köpa faktura. Så klart det är bra att kunna sälja faktura, men inte varje månad. Det du bör göra då är att se över vad du kan göra för något i företaget, som ger mer pengar eller som ökar likviditeten på bästa sätt. Så att du får upp den och att den håller sig stadig. Betalningsförmågan ett företag har är viktigt att sköta om, så att företaget håller sig levande. På nätet kan du hitta en massa bra tips hur du ska göra för att få en bra likviditet, året om. 

27 Jan 2020

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.