Ska du bygga ett hus?

Ska du verkligen bygga på egen hand?

Jag satt och kollade på en av mina favoritsketcher med Galenskaparna & After Shave härom dagen. Den med redskapsidrott eller vad man kallar det. När de utbrister "Han har fastnat i vinkelvolten!" så bryter jag ihop av skratt - varje gång! Den humor de skapade är fortfarande bland det bästa i Sverige och, enligt mig, helt tidlös. Hasse och Tage var också roliga, men deras humor var mer anpassad just för den tiden, vilket jag inte tycker Galenskaparna är på samma sätt. Nu kom jag nog av mig lite... Jag har funderat på att bygga hus, och jag har kollat på vinkelhus eftersom jag gillar det utseendet på ett hus. Och eftersom jag kollade just på vinkelhus, så blev jag sugen på att kolla på den sketchen. Ja, ni fattar nog kopplingen. 

Mina tips

Jag vet att jag knappast är ensam i landet om att gå omkring och fundera på ett husbygge och därför tänkte jag tipsa lite. Jag har ju lärt mig lite på vägen så att säga.

  • Kolla in olika husförsäljare. Trivselhus är en tillverkare jag gillar själv. 
  • Tro inte att du kan köpa ett paket och sedan bygga huset på egen hand. 
  • Se till att du får ett nyckelfärdigt hus så slipper du problem.
  • Glöm inte att ta med både garage, altan och badkar på din offert om du vill ha dessa.

Ja, och besök gärna olika demonstrationshus så att du kan se det färdiga resultatet innan du bestämmer dig. 

22 Sep 2019

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.