Ta hand om din bil

En bil, den har många olika delar. Det är lika viktigt att ta hand om dem alla. Dels ska du sköta om bilens inre, med motor, oljan och allt sånt. Bra tillsatser med mera finns på nätet som du då kan ha nytta av. Sen är det ju även övriga delar av bilen som mår bra av att tas om hand. Du bör nu när det är vår här, se till att städa bilen så väl som att tvätta den. Vintern gör att det kommer vägsalt, grus och annat under bilen, på bilen, i bilen och så vidare. Ju mer du tar hand om din bil, desto längre kommer den att hålla, ju fler år kommer du kunna ha den kvar.

Städa bilen

Tvätta bilen kan du göra på egen hand eller i tvätthall. Se till att även vaxa den. Sedan är det bra att göra en så kallad rekond på insidan. Det går att lämna in den för att göra det med. Men det går lika bra att göra det på egen hand med. Börja med att plocka ut lösa föremål och papper samt ta ut golvmattorna. Dammtorka bilen, dammsug den sedan, glöm inte att dammsuga säten med samt att göra det i alla skrymslen och vrår. Sen kan du våttorka på insidan med. Om det är fläckar i dina säten, använd sätesrengöring och skrubba med borste.

Spraya fönsterputs på insidan av rutorna och backspegel. Kom också ihåg instrumentpanelens ruta. praya din ­favoritlukt på säten, tak och i luftventilerna.

5 Apr 2019

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.