Välja rätt fönster

Om du går i fönsterbyte-tankar så är det bra att fundera på vad för fönster du ska välja. Dels är det ju färgen och formen på dem, men det är även bra att fundera på vilka funktioner det ska ha samt tänka på detta med säkerhet och energieffektivitet. PVC fönster är ett bra alternativ,läs mer om det på www.smartafonster.se. Så när du ska byta fönster är det en del faktorer att ta hänsyn till.

Säkerhet och funktion

Du bör fundera på hur du vill att dina fönster ska fungera, alltså ha för fuktioner. Ska du kunna öppna dem utåt eller inåt? Eller ska de vara helt fasta? Sedan är det bra att sätta på barnspärrar på dem, om du har barn. Utseende och design gör mycket med när det gäller fönster. Det är bra att välja fönster som så att säga passar med ditt hus stil och arkitektur. Installerar du supermoderna fönster i ett äldre hus så kan det förstöra utseendet en hel del. 

Energieffektivitet

En annan sak att ha i åtanke är energieffektivitet, Man brukar räkna med att 35% av värmen som läcker ur ett hus gör det genom fönstren. Det finns idag olika fönster som alla är olika energieffektiva. Det är bra att välja nya energieffektiva fönster eftersom att de sparar energi. Faktorer som påverkar ett fönsters energieffektivitet är bland annat hur många glas som finns i kassetten och om det är luft eller gas mellan glasen. Man mäter detta i U-värde. Ju lägre U-värde, desto bättre isolerar fönstret. 

26 Jan 2022

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.