Våra 10 bästa (sämsta?) pappaskämt

Det finns olika typer av humor. För länge sedan skrattade folk hysteriskt åt andra som ramlade och slog sig, Charlie Chaplin, Plankan och Helan & Halvan är några som passar in i den genren. Sen har vi buskis som Stefan och Christer gjorde till något som välkomnades in i våra vardagsrum. Det finns också Göteborgsskämt som alltid är en form av ordvits och gärna med anknytning till just Göteborg. (Göteborgsskämt från en stockholmare blir aldrig riktigt lika kul). 

Det finns också en humortyp som kallas för pappaskämt. Det är en typ av skämt som funkar över hela landet och som pappor gärna drar och tycker de är jätteroliga. Barnen, som ofta får höra skämten först, är inte alltid lika imponerade. Här har vi samlat 10 av våra bästa, eller sämsta, pappaskämt. Håll tillgodo!

Pappaskämt för alla

  1. I hissen i Kaknästornet. "Gäller biljetten ner också eller måste jag hoppa?"
  2. "Jag har fått nya glasögon så nu ser jag bättre ut!"
  3. "Jag jobbar som elektriker i Borlänge, det är ett jobb med spänning!"
  4. "Mina händer är stora så jag fattar bra!"
  5. "Varför dog mammutarna ut? - Det fanns inga papputar!"
  6. "Mitt namn är Krok, men det är inget att hänga upp sig på."
  7. "Hört om den japanska pop-duon Lili & Sushi?"
  8. "En trött gris åkte till England, blev pig."
  9. "Vad kallar man en krokodil som ätit en GPS? - Navigator."
  10. "Jag tränar nästan varje dag, som igår - då tränade jag nästan."

Alla pappaskämt är dåliga och oftast så är de så gamla att dagens ungdomar inte fattar skämtet alls. För hur många tonåringar vet vilka Lili och Susie är? 

17 Nov 2021

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.