Vem minns inte Sällskapsresan?

Svensk humor, det är det bästa jag vet! Åtskilliga timmar har suttit och tittat på Galenskaparna & Aftershave men härom dagen när jag satt och kollade på TV såg jag att de ska sända alla filmerna i serien Sällskapsresan. Jag blev helt lyrisk trots att jag sett dem flera gånger. Vem skrattar inte när Lasse Åberg ska få juice ur en knapp på flygplanet? Eller åt den superklassiska meningen "Tyngden på dalskidan älskling" i filmen Snowroller? Jag sitter faktiskt och småskrattar bara av att tänka på det. 

På tal om skidåkning

Jag har ju andra intressen också, ett av dem är att åka skidor. Då ska det ju helst vara utförsåkning eftersom jag gillar både farten och spänningen. Planen sattes i rullning redan i somras när min fru satt och kollade på skiduthyrning i Sierra Nevada och bara på en eller två dagar hade vi bestämt oss och beställt både resa och boende. Nu ska man inte blanda ihop detta med Nevada i USA, där Las Vegas ligger, nej detta är en plats i Spanien som är känt för sina fina möjligheter till skidåkning. Just dit har vi aldrig åkt innan så det ska bli skoj att testa något helt nytt. Förra gången vi åkte utomlands för att åka skidor hade vi med oss vår egen utrustning, men det känns ju mycket smartare att hyra skidor i Spanien så man slipper böket med att ha dem på flyget. Dyrt är det ju inte heller så det är ju bara fördelar. 

19 Sep 2018

Här skriver vi om ämnen kopplade till humor och underhållning men innehållet är inte direkt kopplat till GAS Klubben.

 

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

GASklubben – Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub

 

GASklubben var Galenskaparnas & After Shaves Officiella Fanclub. Den grundades 2000 och drevs som en ideell förening av Tomas Webster och Thomas Johansson. Klubbens offentliga startdatum var 22 september i samband med premiären av ”Allt möjligt” på Lorensbergsteatern. Dock hade planerna på att starta upp redan funnits i ett halvår. Som medlem i GAS-klubben så fick du om du var medlem information om allt som rörde Galenskaparnas & After Shave och om deras produktioner. Du fick erbjudanden och kunde delta i tävlingar. GAS-klubben gav även ut medlemstidningen ”Nåt Nytt”. Klubben hade cirka 400 medlemmar, men lades ner 2010.

Galenskaparnas & After Shave

Galenskaparnas & After Shave är humorgrupp respektive barbershopgrupp som samarbetat då och då ända sedan 1982. Genom åren har de tillsammans producerat bland annat 28 scenproduktioner i form av revyer, krogshower och turnéer, samt cirka fem tv-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Denna grupp är en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper vi någonsin haft. Denna grupp står bakom flera kända tv-produktioner, låtar och revysuccéer. Bland annat står de bakom TV-serien Macken, filmen Hajen som visste för mycket och revyn Stinsen brinner. De har även tillverkat flera hit-låtar som idag är en del av populärkulturen. Dessa är bland annat "Macken", "Bara sport", "Husvagn", "Pappa, jag vill ha en italienare", "Gôtt å leva" och "Grisen i säcken". Dock finns det många fler”. Många av gruppens rollfigurer är även de några som lever kvar och har blivit populärkultur. Bland dessa hittar vi bland annat Roy och Roger från TV-serien Macken, Allan Preussen och Farbror Frej från En himla många program och bossakungen Astor Qvarts från Grisen i säcken.

Galenskaparna, bildades 1978 och består av Anders Eriksson, Claes Eriksson och Kerstin Granlund. Dessa medlemmar och denna grupp är de som står mest för teaterdelarna i humoruppsättningar. Claes Eriksson är den som författar de flesta manus och skriver även det mesta av musiken, samt regisserar filmerna.

After Shave är en barbershopkvartett som bildades 1979. Denna grupp består av Jan Rippe (bas), Knut Agnred (solo/tenor) och Per Fritzell (tenor). Peter Rangmar (baryton) var den fjärde medlemmen i denna grupp, men han avled våren 1997 i hudcancer. After Shave är de som ofta står för den mer musikaliska delen av hela gruppens verk.

Galenskaparna och After Shave är fortfarande i allra högsta grad aktiva. 2015 kom de med ”Spargrisarna kan rädda världen”. Det är gruppens 27:e liveföreställning.

Du hittar Galenskaparna och After Shave på Facebook, samt på Kulturtuben.